2023-06-13Objemnosť spacích vakov: Objemnosť nových spacích vakov je o niečo horšia. Spacie vaky je najlepšie rozložiť, aby boli po postavení stanu nadýchané. Samozrejme, čím dlhší čas, tým lepšia tepelná izolácia." />
Domov > Správy > Správy z priemyslu

5 pravidiel, ktoré vám pomôžu dobre sa vyspať pri kempovaní

2023-06-13

1. Objemnosť spacích vakov: Objemnosť nových spacích vakov je o niečo horšia. Spacie vaky je najlepšie rozložiť, aby boli po postavení stanu nadýchané. Samozrejme, čím dlhší čas, tým lepšia tepelná izolácia.
2. Úplná vodotesnosť: Ak nie je k dispozícii vodotesný obal na spací vak, možno ho nahradiť veľkým vrecom na odpadky. Okná stanu musia byť mierne otvorené, aby stan mohol vetrať.
Vyjdite von a osušte si spací vak.
3. Noste dostatok oblečenia: Pri spánku noste dostatok oblečenia, najlepšie klobúk, pretože polovica tepelnej energie tela sa odvádza z hlavy.



4. Zasýtiť jedlo: Nechoďte spať nalačno, zjedzte nejaké vysokokalorické jedlo. Dostatok vody je zároveň veľmi dôležitý pre metabolickú funkciu organizmu, preto pite veľa vody.
5. Zahrejte sa: Nelezte do spacáku hneď po príchode do tábora. Spacie vaky sú pre príliš unavené a prechladnuté telo zbytočné. Po dobrom jedle sa na chvíľu bez spotenia prejdite pri mesačnom svite.

Štandardne je pohodlné spať s telom v teple.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept